Tenta och min gröna sjal...

Tenta och min gröna sjal…

June 1, 2010  |  Jenny

Ja, så ser mina dagar ut för närvarande. På måndag är det tenta och ämnet är ganska brett. Vi började kursen med genomgång av franska revolutionen, industriella revolutionen, napoleonkrigen och därefter bekantade vi oss med nationalism och imperialism. Avslut med 1900-tals historia och de två stora världskrigen. Det handlar om att försöka stoppa näsan i böckerna och lära sig så mycket som möjligt för tiden är knapp.

Då kan jag inte annat än önska mig att läsning och stickning gick bättre ihop än de gör. Jag har vid något tidigare tillfälle uttryckt mig att jag lär mig mycket bättre när jag stickar och så är det verkligen. Tyvärr funkar inte bokläsning och stickning särskilt väl ihop. Inte om man måste läsa under press. Vanligtvis brukar min envishet vinna och jag brukar varva 1 varv stickning, läsa en stund, 1 varv stickning osv. Ja, ja. Sticknörd jag vet. Men med tunga böcker får man ju stanna upp och klura lite också, eller hur? Men med eld i baken så hinns inte detta med vilket gör att mitt nya mönster dröjer längre än förväntat. Inte hjälper det att jag stickar fel i 30 varv heller. Skit också.

Nu är det 3 läsdagar kvar till tentan och ungarna har varit magsjuka i helgen. De två äldsta är på dagis igen och jag får hoppas Cerelia går tillbaka till dagis imorgon för det är verkligen svårt att plugga och ha henne hemma samtidigt. Hon är en synnerligen klåfingrig tvååring som när du vänder ryggen till lånar en penna och lite snyggt dekorerar din kurslitteratur. Sidorna om ryska revolutionen ter sig plötsligt lite… färggladare.

Nu är det lite paus i pluggandet men sen är jag igång igen och då blir det läsning om Karl Marx.

Så här såg förresten sjalen ut före jag insåg jag stickat fel….

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


1 Comment


  1. Oh I can’t wait to see it finished!

    I like to see the zig-zags of the nupps at the start.

Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.