Långkok och garnfärgning...

Långkok och garnfärgning…

March 2, 2010  |  Dyeing, Jenny

Idag är jag hemma. Inga föreläsningar så jag tänkte ta och försöka färga upp lite garn. Samtidigt ska jag laga alldeles underbart välsmakande mat. Hur går nu dom ihop undrar ni? Jo… Receptet för det kallas långkok och det optimerar min dag.

Långkok ja…, underbara långkok. Varför gör man inte dom oftare? Idag är det en italiensk jägargryta som ska tillredas, närmare bestämt Peposo. Ingredienserna är få till antalet, 1 pava chianti, rosmarin, vitlök, oxkött samt lite lagerblad. Den går långsamt i ugnen under hela dagen och jag behöver inte göra mycket mer. Det betyder att händerna är fria till garnfärgning. Vem kan begära bättre omständigheter att arbeta under? Doften från maten fyller ena sinnet medan musiken sätter lite gung på tillvaron.

Gårdagen ägnade jag åt att läsa ut Satans raseri och det känns som jag nu kan en hel del om trolldomskommissioner, häxkonster och annan diabolism. Imorgon är det litteraturseminarium och då får jag få ur mig allt detta. Något som slog mig när jag läste denna bok var att vi hade dödsstraff ganska länge i Sverige, det togs bort först 1921 och det kan jag tycka var ganska sent i sammanhanget. Jag tror den siste avrättades med giljotin 1910 på långholmen. Det känns så otroligt avlägset och ändå är det endast 100 år sen.

Jag uppdaterar med lite bilder senare..

No related posts.

Related posts brought to you by Yet Another Related Posts Plugin.


Leave a Reply

Comment moderation is enabled, no need to resubmit any comments posted.